JJ Mechatronic

Plancast Plus Eloxx i legering 5754
Plancast Plus Eloxx i legering 5754

Frontpladen fik det rette finnish

Aluminium indgår som et centralt materiale, når den ordreproducerende metalvirksomhed JJ Mechatronic producerer kundespecifikke metaldele – bl.a. til medico-branchen. Det handler om god logistik, sparring og om en pladetype, der hjalp en drilsk frontplade til den rette finish.

Plancast Plus Eloxx i legering 5754 er en af de nyeste typer af standard-plader, der er blevet en del af produktionen hos JJ Mechatronic. JJ MechatronicHer spiller præcision og finish en stor rolle, når kunder i medicoindustrien skal bruge specifikke metaldele:

- Generelt bruges aluminium meget i elektronik og medico, som vi er meget dedikerede til. Materialet vejer ikke så meget, belaster ikke vores bearbejdningsmaskiner så meget som hårdere metaller og så har vi eget maleranlæg velegnet til aluminium, hvor vi både kan vådlakere og pulverlakere. Det giver os mulighed for at lave en finish, der er tiptop, hvilket betyder meget for vores kundesegment, fortæller Willy Madsen, der er ansvarlig for salg og nye projekter.

Specialiseret i kundespecificerede opgaver

Den familieejede virksomhed fra Jyderup på Sjælland har specialiseret sig i det, Willy Madsen kalder ' at følge emnet lige fra tegnebordet / designfasen over fremstilling af prototypen, 0-serine og til emnet kommer i endelig produktion. - Vi er 100% ordreproducerende i forhold til kundespecifikke ønsker – også når der sker ændringer, hvor en hurtig stillingtagen er nødvendig. Det stiller nogle bestemte krav til os som medarbejder hos JJ Mechatronic, og du skal kunne lide udfordringer og være den type, der ikke bare vil stå ved en maskine, som spytter de samme emner ud hele tiden', fortæller Willy Madsen og fortsætter:

- Når vi indimellem har et emne, der ikke fungerer, så er Alumeco ofte vores sparringspartner. Det gør de godt, fordi de har kontakt med så mange værker og herfra kan få nyttig viden. Det havde vi blandt andet glæde af, da vi skulle udvikle en frontplade til en intraoral scannerenhed for en medico-kunde, hvor det var svært at få frontpladen eloxeret, så den havde den rette finish. Her har vi med Alumecos hjælp fundet den rette løsning i form af Plancast Plus Eloxx.

Styr på proces og kornstruktur

Christian Bonnicksen, Produktchef hos Alumeco, fortæller om den nye plade og eloxering, der hjalp JJ Mechatronic videre med det konkrete projekt:

- Ved eloxering af tykke plader kan resultatet blive mindre pænt, men med den her pladetype har man formået at styre processen og dermed kornstrukturen bedre under forarbejdningen. Det gør pladen særligt velegnet til eloxering, og du får dermed det ønskede resultat, nemlig en flot finish, hvor du undgår risikoen for en uensartet overflade.

- For en virksomhed som JJ Mechatronic, der producerer forskellige maskindele, betyder det dekorative meget. Den pæne overflade opnås altså med denne Plancast Plus Eloxx der er en speciel støbt og planfræst plade i legering 5754. Grundet støbningen har det samtidig den fordel, at materialet ikke slår sig under bearbejdning, siger Christian Bonnicksen og henviser til, at Alumeco fremover har pladen på lager i fem tykkelser:

- Vores kunder kan samtidig bestille både store og helt små portioner. På den måde sikrer vi kunderne en stor fordel i form af hurtig levering i fleksible mængder.

Casen er udarbejdet i samarbejde med JJ Mechatronic JJ Mechatronic logo

 

Se vores video og billeder:

  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx
  • Plancast Plus Eloxx