aVOID Tiny House

Værk D78454 1

En gruppe studerende fra Det Kongelige Akademi tog fat i Alumeco, da de skulle bruge en enkelt aluminiumplade til en opgave på studiet.

Som led i faget ”Materialer” skulle gruppen nemlig genskabe et fragment af en allerede eksisterende bygning i skala 1:1.

Bygningen var aVOID Tiny House, et mobilt mikrohus udviklet af en italiensk arkitekt med fokus på bæredygtighed og minimalisme. Præcis som det originale aVOID Tiny House skulle gruppens udsnit beklædes med træ i en grundkonstruktion af aluminium.

Alumeco sponsorerede materialet

På vores kontor i Odense landede gruppens forespørgsel hos Michelle Trøjgaard Jørgensen. Pladen skulle være 1 mm tyk og måle 1500x3000 mm, og de skulle selv klippe, bukke og montere den.

Efter lidt nærmere dialog besluttede Michelle, at Alumeco ville sponsorere pladen til de studerende:

Vi arbejder jo tit sammen med arkitekter og konstruktører i byggebranchen, så det giver god mening, at vi også støtter uddannelsen af den næste generation.

Michelle Trøjgaard Jørgensen

Skærmbillede 2023 10 26 152605

Et liv på 9 m2

Det originale aVOID Tiny House er et mobilt hjem på 9 m2, som ifølge arkitekten rummer alt, hvad man behøver. Ud over et køkken med vask og kogeplader har huset en seng, et spise-/skrivebord med to klapstole og skabsplads.

Konceptet med det mobile hus er, at man bor småt, minimalistisk og med minimalt ressourceforbrug. Huset kan flyttes efter behov, så man også kan leve som nomade i huset.

  

Læs mere som dette:
DanSTAR AAU Racing