Ørsted Telte

telt: 30 x 105 meter
Telt: 30 x 105 meter

Fra special- til standardprofil

3.000 VIP-gæster under mega-koncerter i Horsens

Koncerterne i Horsens med Madonna og Rolling Stones placerede endnu engang Horsens på landkortet som en innovativ kulturby, der evner at skabe opmærksomhed med markante mega-koncerter.

I forbindelse med koncerterne havde arrangørerne brug for et enormt telt til 3.000 spisende VIP-gæster. Ørsted Telte er absolut på hjemmebane, når det drejer sig om telte. De har specialiseret sig i udvikling af telte i alle størrelser.

Alumeco var 'med på en lytter'

Alumeco har i mange år været samarbejdspartner for Ørsted Telte i arbejdet med særlige specielle løsninger. Også på denne opgave var Alumeco 'med på en lytter':

'Arrangørerne i Horsens havde brug for et telt, der var 30 meter i bredden. Det var en løsning, der på det tidspunkt ikke fandtes magen til i Danmark. Ingen andre danske udlejere har noget lignende. Og faktisk har teltet på 30 x 105 meter flere gange siden været lejet ud', fortæller medindehaver Keld Sørensen, Ørsted Telte, der kan levere og etablere telte fra 3x3 meter til telte på 4500 kvadratmeter.

'Folkene i Horsens var meget glade for teltet. Samtidig var det også for os det bedst tænkelige sted at starte på udlejningen af det store telt, for vi fik mange kontakter til store danske virksomheder, der jævnligt kan bruge de store telte til arrangementer, når sportshaller o.s.v. bliver for små'.

Ekstruderede og anodiserede aluminiumprofiler.
Ekstruderede og anodiserede aluminiumprofiler.

Fra special- til standardprofil

Mega-teltet er udviklet af Ørsted Teltes egen designer, der først tegnede løsningen i auto-CAD og i 3D-modeller. Herefter handlede det for teltefirmaet om at sætte navn på de leverandører, der skulle og kunne levere de enkelte elementer fra teltdug over stål til de aluminiumprofiler, der 'holdt' teltet.

'Vi har i mange år samarbejdet med Alumeco, der i denne opgave har udviklet det, der nu er 'vores' profil. De fik materialet presset, eloxeret og gav os samtidig et bud på både dimensionering og legering. De er med andre ord vores totalleverandør på aluminium', fortæller Keld Sørensen, der samtidig har gjort det udviklede specialprofil til et standardprofil i sit sortiment, så firmaet kan bestille det hos Alumeco i de størrelser, der er brug for til nye telte.

Her er det færdige resultat: Der blev dækket op til 3.000 spisende gæster.

Artiklen er udarbejdet i samarbejde med Ørsted Telte.

3000 spisende gæster
3000 spisende gæster