Nordic Staging

Scene i aluminium godkendt af TÜV
Scene i aluminium godkendt af TÜV

Nordic Staging udvikler professionelle scener/gulve, crowd barriers, lette podieløsninger og andre løsninger til showbranchen. Det stiller store krav til de anvendte materialer. De skal kunne holde til det helt store show og samtidig bidrage til løsninger, der er lette at håndtere.

Sceneløsnig i aluminium

Én ting er belastningen fra alverdens rockbands og andre artister. Noget andet er hensynet til hele det hold af roadies og håndlangere, der før, under og efter et show skal håndtere hele det tekniske setup – herunder sceneløsningerne. De skal være funktionelle og have den lavest mulige vægt, når de skal stilles op og tages ned igen. Derfor spiller aluminium en fremtrædende rolle i mange af Nordic Stagings løsninger:

- De materialer, vi køber hos Alumeco, bliver brugt til professionelle scenegulve, der med den tyske TÜV-test blandt andet skal igennem verdens hårdeste godkendelse. Her bliver løsningerne for eksempel testet for styrke, hvor de skal kunne klare op til 750 kilo pr. kvadratmeter, fordi det både skal kunne holde til udstyr og mennesker, fortæller Dorthe B. Sørensen, der er sales manager hos Nordic Staging i Løsning.

- Vores scenegulv-system er kendt for at være let håndterbart, og for at opbygning og nedtagning kan gøres på forholdsvis kort tid. Det er helt klart, at aluminium har været den oplagte løsning, da gulvet i sin tid var på tegnebrættet første gang. Samtidig betyder materialets æstetik rigtig meget for os.

Fleksibilitet og forståelse

De aluminiumprofiler, der indgår i sceneløsningerne fra Nordic Staging, er specialprofiler, der er udviklet specifikt til de enkelte løsninger:

- Det betyder meget, at vi kan få fremstillet vores helt egne værktøjer og unikke specialprofiler. Samtidig kan vi indimellem blive presset rent tidsmæssigt, hvor Alumeco forsøger at hjælpe os så meget som muligt. Og så er det vigtigt for mig, at Alumeco forstår, hvad vi bruger vores aluminium til. At de har forståelse for vores branche. For vores betingelser og måde at arbejde på.

Specielt profil udviklet til Nordic Staging

Jeg er for eksempel glad for den tætte dialog omkring den rette timing i planlægningsfasen, siger Dorthe B. Sørensen. Hun fortsætter:

- Prisen er naturligvis i højsædet, og har vi situationer, hvor der kun er en lille forskel mellem to leverandører, så er det, at godt samarbejde og service pludselig bliver vigtigt. Så er det , at Alumecos kombination af fleksibilitet, god service og den rette pris betyder noget.

Standardmaterialer og specialprofiler

Alumeco har i en årrække haft et tæt samarbejde med Nordic Staging om levering af både standardmaterialer (ofte savet på mål) og specialprofiler i aluminium:

- Vi forsøger, når vi taler specialprofiler, at være med i kundens nye projekter så tidligt som muligt. Det giver os mulighed for at rådgive, allerede på et tidligt tidspunkt, omkring, hvad der lader sig gøre, og hvad vi skal undgå. Det er en dialog, vi lægger meget stor vægt på, da den er forudsætningen for at opnå den helt rigtige løsning, fortæller Hans Martin Westergaard, salgskonsulent/eksternt salg hos Alumeco, der aktuelt er ved at lægge sidste hånd på endnu en specialprofil for Nordic Staging.

Case er udarbejdet i samarbejde med Nordic Staging.

Aluminiumprofil benyttet i Nordic Stagings løsning
Aluminiumprofil benyttet i Nordic Stagings løsning
rock-concert-stage.jpg