Nu lagerfører vi alu-dørkplader med lavt CO2-aftryk

Nu lagerfører vi alu-dørkplader med lavt CO2-aftryk

Vi mærker en kraftigt stigende efterspørgsel på CO2-reduceret aluminium, og derfor er dørkplader med et CO2-aftryk under 4 kg nu en fast lagervare hos Alumeco.

Pladerne produceres af østrigske AMAG og er en del af værkets nye Al4ever-produktlinje. Det betyder, at pladerne har et garanteret CO2-aftryk på højst 4 kg CO2/kg aluminium.

Mogens Levinsen, produktchef for valseprodukter i Alumeco, siger:

Det er præcis den samme plade i samme legering, som du kender – bare med et lavere CO2-aftryk. Vi kan mærke, at flere og flere kunder efterspørger den type produkter, så nu tager vi det hjem på lager.

Mogens Solgaard Levinsen

For at gøre det nemt for dig som kunde, er alle vores CO2-reducerede produkter samlet under paraplyen GreenAl og RecycAl. Det kan du læse mere om her.

CO2-aftryk fra aluminium

Samme kvalitet – lavere CO2-aftryk

CO2-reduceret aluminium er som udgangspunkt enten produceret med vedvarende energi eller med en stor mængde skrot.

Aluminium kan genbruges uendeligt uden tab af egenskaber, og derfor har CO2-reduceret aluminium nøjagtig de samme egenskaber som primærproduceret aluminium.

Primær og sekundær aluminium

Om et metal er primær- eller sekundærproduceret, siger ikke noget om produktets kvalitet.

Primærproduktion betyder, at metallet er produceret fra råstoffer, som er omdannet til metal. Sekundærproduktion betyder, at metallet er helt eller delvist produceret af allerede eksisterende metal – dvs. skrot.

Alu-dørkplade med lavt CO2-aftryk

Vi kan hjælpe dig med at nå dine CO2-mål

Hvis du vil sænke CO2-aftrykket fra din produktion, kan materialevalget være et godt sted at starte. Vores leverandører har alle fokus på at tilbyde mere klimavenlige produkter, og sortimentet bliver hele tiden større.

Vi har EPD eller anden tredjepartscertificering på en lang række af vores produkter, så du får dokumentation for varens CO2-aftryk.

Vil du vide mere?

Mogens Solgaard Levinsen
Product Manager
+45 63 11 77 19
Vil du vide mere?

Mogens Solgaard Levinsen

Product Manager