Alumeco lancerer GreenAl og RecycAl

Bæredygtig grøn aluminium

Aluminiumprofiler med grønt energiforbrug og høj genanvendelse

Med GreenAl og RecycAl lancerer Alumeco to nye profil-produkter: Ét, der anvender certificeret grøn energi i den tidlige og energikrævende del af aluminiumprofilernes tilblivelse – og ét, der udnytter aluminiumsskrot til genanvendelse.

- De to produkter er interessante og værd at kigge nærmere på for de efterhånden mange kunder, der vil holde kvaliteten, men som samtidig gerne vil tænke genanvendelse og CO2-aftryk ind i deres produkter og løsninger, fortæller produktchef Jimmi Larsen, Alumeco:

- For Alumeco handler det om at tage ansvar i forhold til miljø og klima, men det har samtidig værdi for os,  at vi kan matche vores kunders ønsker til miljøvenlige og bæredygtige alternativer. Med GreenAl og RecycAl kan vi fremover i endnu højere grad være med på kundens rejse mod grønne og bæredygtige løsninger.

Det gælder i første omgang aluminiumprofiler, som bruges i utroligt mange sammenhænge. Det kunne for eksempel være indenfor byggeri, interiør, design og møbler, bare for at nævne nogle områder. Mulighederne er mange, og vi synes, det er spændende at være klar med et grønnere alternativ til kunderne.

GreenAl: Produceret med grøn strøm

Den mest energikrævende del i aluminiumproduktion er allerede først i processen, når bauxiten skal udvindes og efterfølgende smeltes om til det rå aluminium:

- Det er derfor især her, der kan sættes ind, hvilket vi har gjort med GreenAl. Her har vi sikret os, at den store mængde energi, der bliver brugt i elektrolyse-processen, kommer fra grønne energikilder som vand eller vindenergi frem for med kul eller gas. Det er en langt mere bæredygtig måde at gøre det på, og udledningen af CO2 er langt mindre.

Med GreenAl kan Alumeco tilbyde profiler fra nyudvunden aluminium med markedets laveste CO2-belastning helt ned under 4 kg CO2 pr. kg. aluminium, afhængigt af det specifikke projekt.

RecycAl: Aluminium baseret på skrot

Når bauxit til gengæld er udvundet og smeltet om til aluminium, så har det færdige aluminium nogle markante grønne fordele, når det gælder genanvendelse:

- I RecycAl har vi fokus på skrot- og post consumer-delen, da aluminium kan genanvendes uendeligt – og med meget ringe materialetab til forskel fra andre typer materialer. Ved omsmeltning i stedet for ny produktion, er energiforbruget højst 5% af det oprindelige. Dermed reduceres udledning af CO2 tilsvarende. Ved RecycAl er CO2-udledningen helt ned til 2,04 kilo CO2 pr. kg. aluminium, afhængig af det enkelte projekt, og slutproduktet kan indeholde op til 75% skrot. Det er yderst relevant for mange kunder, der efterhånden selv bliver spurgt til grønne og bæredygtige alternativer, konstaterer Jimmi Larsen.


Både GreenAl og RecycAl leveres med EPD (environment product declaration) eller anden tredjepartscertificering.

 

Så meget CO2 sparer du med GreenAl og RecycAl:

CO2-udledning for aluminium produceret i Kina og Europa.