Værktøj

Værktøj

Eksempel på hvordan værktøjet bliver brugt til ekstrudering

Værktøjet anvendes ved fremstillingen af aluminiumsprofiler. Et værktøj, også kaldet en matrice, er det instrument, som man presser opvarmede, legerede aluminiumsblokke/presbolte gennem, for at danne de endelige aluminiumsprofiler. Processen hedder ekstrudering, og afhængig af om man skal fremstille en massiv profil eller en aluminiumsprofil, skal man anvende forskellige værktøjer.

Forskellige værktøjer – forskellige aluminiumsprofiler

Da det er værktøjet, aluminiummet presses igennem for at fremstille den endelige profil, bestemmer det altså også profilets udseende, og man anvender derfor forskellige værktøjer til produktion af forskellige profiler.

Hvilket værktøj man skal bruge, afhænger også af, om man skal fremstille massive profiler eller hulprofiler. Som det ses på illustrationen, anvender man et værktøj i én del til produktion af massive profiler, hvorimod fremstillingen af hulprofiler kræver et værktøj i to dele, de to dele består af henholdsvis et værktøj/matrice samt en kerne, der danner profilets hulrum.

Ekspertise og vejledning

Hvis du skal have fremstillet et værktøj, står vi klar med vores ekspertise til at vejlede dig gennem hele processen - fra design til endeligt værktøj.

 

 

Video med værktøjsforberedelse

  • Værktøj til ekstrudering
  • Aluminium billets til ekstrudering

Vil du vide mere?

Ekstrudering
Profildesign af ekstruderede aluminium profiler